Webinar op afroep

Waarom is gegevensbeveiliging zo belangrijk in de gezondheidszorg?

De digitalisering van gegevens in de medische sector neemt in snel tempo toe. Dit zorgt voor een efficiëntere zorgverlening, maar brengt ook nieuwe vragen en risico’s voor de zorginstellingen met zich mee.

Naarmate meer medische gegevens worden gedigitaliseerd wordt de noodzaak van een goede beveiliging van deze gegevens almaar groter. Lekken in de gegevensbeveiliging kunnen immers verstrekkende gevolgen hebben voor de betrokken patiënten, maar ook voor de betrokken zorginstellingen en bestuurders.

Deze webinar is er dan ook op gericht om de deelnemers:

  • Een leidraad te geven om hun weg te vinden in het landschap van regelgeving rond gegevensbeveiliging;
  • Bewust te maken van de mogelijke gevolgen van het niet implementeren van afdoende maatregelen ter bescherming van kostbare medische gegevens;


en Te laten kennismaken met tools die de bescherming van digitale gegevens binnen de zorginstelling kunnen verbeteren en ervaringen te delen omtrent het gebruik van dergelijke tools.

Presenters:

  • Jan Dhont: Partner bij advocatenkantoor Lorenz, een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor, gespecialiseerd in gegevensbeveiliging; hij zal uitleggen hoe belangrijk gegevensbeveiliging in de gezondheidszorg is;
  • Tom Coolen: CIO bij AZ Groeninge zal ook deelnemen en spreken over zijn belevenissen bij het implementeren van een oplossing die een robuust privacy- en beveligingsbeleid ondersteund, om zeker te zijn van veilige toegang tot gevoelige patientinformatie.

Share to:

Nu bekijken